HERNANIKO TXOTX DENBORALDIA ZAPOREAeko BOLUNTARIOEK ZABALDUKO DUTE GAUR

 

*Gaur, Urtarrilak 13 (11:30-14:30)  Gudarien Plazan, Zaporeak proiektuko boluntarioek zabalduko dute Txotx denboraldia Hernanin. Eta datorren urtarrilak 21ean , Ipintza Sagardotegian BERTSO BAZKARIA antolatu da, dirua biltzeko Oihana Iguarain eta Aitor Sarreigirekin. Erosi Ticketak (30€).

 

 

*Elkartasuna eta gastronomia uztartzen dituen proiektua da Zaporeak. Hernanik bezala, Etiopiako Wukro herriarekin lotura estua dute Zaporeak proiektuko kideek. Wukron Gastronomia eta Sukaldaritza Eskola bat irekitzeko lanean ari da eta, bestalde bere elkartasunaren isla, Greziako Chios irlan egoera larrian gelditu ziren errefuxiatuei eta horiek laguntzera joandako boluntario eta profesionalei elikadura bermatzen aritu dira hainbatetan. Aste honetan Atenasen dira Victoria Giza  Zentroan guzti horiei janaria ematen eta boluntarioak iristen jarraizen dute. Gipuzkoa Solidarioa da.

 

 

 

 

Hernaniko Txotx Mahaiak proposatuta, Zaporeak Proiektuak irekiko du gaur, 2018ko txotx denboraldia Hernanin. Gastronomia eta elkartasuna lotzen ditu. Zaporeak Proiektuak Wukron egin zituen lehen urratsak eta, Hernanik bezala, aspaldiko harremana du Etiopiako herri horrekin.

 

 

 

VOLUNTARIOS-AS DE ZAPOREAK ABREN HOY LA TEMPORADA DEL TXOTX DE HERNANI

 

713bc-appletrees_olbinski

logo zaporeak

*Hoy 13 de enero (11.30-14:30)  las-os voluntarios-as  de Zaporeak abren la temporada del Txotx de Hernani en Gudarien Plaza. Y para el próximo 21 de enero preparan una comida solidaria,  BERTSO BAZKARIA con  los bertsolaris Oihana Iguarain  y Aitor Sarreigi. Compra Ticket (30€).

 

 

*Zaporeak es un proyecto donde se aglutina  solidaridad y gastronomía. Hernani tiene una relación de hermandad con el pueblo Wukro de Etiopía. De echo está trabajando para abrir  una escuela de cocina en Wukro y en la isla griega de Chios también han ofrecido  su solidaridad a refugiados-as que quedaron atrapados y fueron donde profesionales,  y voluntarios-as que prestaban ayuda a darles de comer, en muchas ocasiones. Esta semana  están en Atenas, en el centro Social Victoria dando de comer a todos ellos-as, y continúan llegando voluntarios-as. Gipuzkoa es Solidaria.

 

 

 

El Proyecto Zaporeak es el encargado hoy de abrir la temporada del txotx en Hernani. Une solidaridad y gastronomía. Al igual que Hernani, Zaporeak tiene una relación muy estrecha con Wukro (Etiopía). Por ello, este año serán quienes abran la kupela que simboliza el inicio de la temporada de txotx en Hernani.

La imagen puede contener: 3 personas, personas comiendo, personas sentadas y comida

“Atenasko Victoria Social Centerren jarraitzen dugu lanean, Patrasekoa utzia dugu momentuz. Boluntarioek iristen jarraitzen dute, honek ez du etenik” diote, urtarrileko aste honetan./”En estos momentos solo estamos trabajando en el Victoria Social Center de Atenas, hemos dejado momentaneamente el proyecto de Patras. Siguen llegando voluntarios, esto no para” dicen esta semana de enero.

EGITARAUA/PROGRAMACIÓN:

Zaporeak Proiektuak 2011n eman zituen lehen pausoak: Etiopia-Utopia Fundazioarekin batera, Wukro (Etiopia) herrian elikadura eta sukaldaritzarekin lotutako ekimen batekin. Haren ondoren, bakarkako bidea hasi zuen Zaporeak Proiektuak. Wukron Gastronomia eta Sukaldaritza Eskola bat irekitzeko lanean ari da eta, bestalde, Greziako Chios irlan egoera larrian gelditu ziren errefuxiatuei eta horiek laguntzera joandako boluntario eta profesionalei elikadura bermatzen aritu dira hainbatetan.

Hernani  eta  Wukro  aspalditik senidetuta daude eta Lankidetzarako diru-laguntzen bidez, Hernaniko Udalak sustatzen ditu herri horren garapenerako zenbait proiektu.

Denboraldiko egitaraua:

  • Txotx denboraldiaren inaugurazioa. Gudarien plazan.

  • 11:45-12:30 – Trikitilariak. Herriko kaleetan.

  • 11:30-13:00 – Kirikoketa. Baztanen sagardoa egiteko modua azaltzen duen ikuskizuna: dolarea, prentsa, dantza…

  • 12:00 – Kalez kale kantari. Plaza Berrian abiatu eta kalejiran Gudarien plazaraino

  • 13:00 – Txalapartariak.

  • 13:00 – Txotx irekiera ekitaldia. Omenduak: ZAPOREAK Proiektuko lan taldea.

  • 14:30 – Bazkaria. Goiko Lastola sagardotegian.

 

Zaporeak, junto con la Fundación Etiopía-Utopía, desarrolló en Wukro una iniciativa para  ofrecer formación en cocina y alimentación , aportando  una correcta nutrición y seguridad alimentaria de sus habitantes. Después  en solitario y impulsaron  el proyecto de crear una Escuela de Gastronomía y Cocina en Wukro y en la isla griega de Chíos,  ofrecen comidas tanto a estas personas como a las voluntarias y profesionales que estaban allí prestando ayuda. Así Zaporeak  une  la solidaridad con los pueblos necesitados con la gastronomía.

Hernani y Wukro Am están hermanados y, por medio del Departamento de Cooperación, impulsa varios proyectos para el desarrollo de Wukro.

Inauguración de la temporada de Txotx en Gudarien plaza

  • 11:45-12:30 – Trikitilariak. Herriko kaleetan.

  • 11:30-13:00 – Kirikoketa. Recreación del modo de elaboración de sidra en el Baztan: lagar, prensa, danza.

  • 12:00 – Kalez kale kantari. Kalejira Plaza Berria-Gudarien plaza.

  • 13:00 – Txalapartariak.

  • 13:00 – Acto de inauguración. Homenajeadas/os Proyecto ZAPOREAK

  • 14:30 – Comida. Goiko Lastola sagardotegia.

    La imagen puede contener: una persona, interior y comidaAtenasgo Victoria Giza Zentroa/Centro Social Victoria de Atenas

  • Agazkiak/Fotos_ Zaporeak

La imagen puede contener: una persona, de pie e interior

Boluntarioak janari prestatzen/Voluntarios-as preparando comidas

La imagen puede contener: 7 personas, personas sonriendo, personas de pie e interior

 

No hay texto alternativo automático disponible.

logo zaporeak txotx

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s